Alles over pecannoten

Benieuwd waar Bolly's pecannoten vandaan komen, wat de voedingswaarden ervan zijn en hoe dat ze groeien?

Dit alles en meer op deze super handige pagina bomvol informatie over de pecannoot.

Hoe groeien pecannoten?

De pecannoot groeit aan een boom. Je kunt het goed vergelijken met de walnoot echter heeft de schil van de pecannoot meer weg een een pistachenoot.

De pecan is wat langwerpiger dan de walnoot, maar behoort wel tot de walnotenfamilie. Ook als je kijkt naar het smaakprofiel lijkt het erg op zijn familie. Het merkbare verschil zit ‘m voornamelijk in de zoetere smaak. De romige en aromatische smaak komt tot stand door het vet dat de pecannoot bevat.

Het is een geliefde noot in Amerika. De welbekende "pecanpie" mag dan ook niet ontbreken op de keukentafel tijdens de feestdagen.

Zijn pecannoten gezond?

De pecan is een van de noten met de hoogste caloriewaarde. Dit moet je niet gelijk zien als afknapper om deze heerlijke vriend te nuttigen. Door het vetpercentage van 70% is het aantal kcal hoger dan bij andere nootsoorten. Nu horen wij je denken “Vet!?”, maar we willen er even bij zeggen dat de vetten in de pecan voor ongeveer 90% bestaat uit onverzadigde vetzuren. En das hartstikke gezond kunnen wij je vertellen! Dit type vet verlaagt het cholesterolgehalte in je bloed en verkleint hiermee het risico op hart- en vaatziekten.

Ook het zink gehalte is opvallend hoog vergeleken met andere noten. Dit stofje is je grote vriend als het gaat om verschillende processen in je lichaam. Bijdrage eiwitopbouw? Zink! Goede werking immuun- en afweersysteem? Zink! Groei en vernieuwing van weefsels? Zink is ook hiervoor je vriend.

Voedingswaarde 100gram rauwe pecannoten

Gemiddelde voedingswaardenper 100 gram
Energie709 Kcal
Eiwitten9,2 gr
Totaal vet72,0 gr
Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet40,8 gr
Waarvan meervoudig onverzadigd vet21,6 gr
Koolhydraten4,3 gr
Vezels9,6 gr
Natrium0 mg
Zout0,0

Pecannoten kopen

Mis je net die perfecte crunch in je ontbijt? Dan zijn Bolly’s ongezouten pecannoten een goede optie om te overwegen. Toch liever een snufje zout erbij, dan is de gezouten variant ook aanwezig in ons assortiment. De pecan vindt je ook terug in onze Original mix. Deze mix bestaat uit vier soorten noten, die samen een heerlijk smaakprofiel vormen. De pecan springt met zijn zachte, romige smaak hier echt tussenuit.

Inhoudsopgave