Alles over Pistachenoten

Benieuwd waar Bolly's pistachenoten vandaan komen, wat de voedingswaarden ervan zijn en hoe dat ze groeien?

Dit alles en meer op deze super handige pagina bomvol informatie over de pistachenoot.

Wist je dat de pistachenoten in trossen groeien?

Denk hierbij aan een tros druiven, zo groeien de pistachenoten ook aan een boom. Helaas moeten de producenten wel 6 à 7 jaar wachten voordat een vrouwelijke boom ook daadwerkelijk vrucht gaat dragen. De vrucht zal uiteindelijk worden gevormd tot de groene, kleine rakker in zijn schil, oftewel de pistachio.

Zijn pistachenoten gezond?

Deze kleine groene rakkers blinken uit in hun gehalte aan antioxidanten. Deze stofjes zijn erg belangrijk voor onze gezondheid. Antioxidanten proberen celschade door andere stoffen te voorkomen. De verschillende antioxidanten in de pistachenoten hebben elk hun eigen functie. De ene is goed voor de ogen, de andere biedt mogelijke bescherming tegen hart- en vaatziekten. Naast deze stofjes bevatten pistachenoten ook vitamines en mineralen net als alle andere noten. Voorbeelden zijn vitamine B6 en koper. Koper zorgt voor allerlei processen in het lichaam. Van opbouw van bindweefsel en botten tot en met de vorming van pigment in je haar. We benoemden ook vitamine B6 dat weer goed is voor het regelen van je hormonen en vervult ook een functie in de bloedaanmaak. Er zijn nog veel meer voordelen te vinden, maar daar gaan we geen hele pagina over schrijven.

Voedingswaarde 100gr rauwe pistachenoten (kan per seizoen variëren)

Gemiddelde voedingswaardenper 100 gram
Energie570 Kcal
Eiwitten20,2 gr
Totaal vet45,3 gr
Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet23,3 gr
Waarvan meervoudig onverzadigd vet14,4 gr
Koolhydraten16,6 gr
waarvan suikers7,7 g
Vezels10,6 gr
Natrium1 mg
Natrium18 mg

Waar komen pistachenoten vandaan?

De pistachenoot kent vooral de volgende twee landen als producent: De Verenigde Staten en Iran. Deze landen zijn erg geschikt qua klimaat voor deze boom. De boom kan dan ook zo enkele meters de grond in wortelen om zo tot het waterpeil te komen wat erg laag staat in deze gebieden.

Pistachenoten kopen

Speciaal voor deze noot hebben wij een notenmix ontwikkeld om jouw smaakpupillen een vreugde dansje te laten doen. Bolly’s Pistachacha gezouten notenmix is gevuld met overheerlijke pistache-, cashew- en walnoten. Ook hebben we olijfringen en pompoenpitten toegevoegd om jou net dat extra beetje vakantiegevoel te geven. De perfecte balans tussen de verschillende smaken zorgt voor een Cubaans feestje bij jou op tafel.

Inhoudsopgave