Nieuwe MIX

notenmix pinda's

Pinda Mania

Dit jaar wil ik graag aftrappen met een mix, een pinda-mix welteverstaan.

Waarom de pinda? Daar heb ik verschillende redenen voor…

Pinda’s, de juiste fundering

Officieel gezien is de pinda een peulvrucht. Echter door de smaak en structuur van de pinda past deze behoorlijk goed tussen de noten. De naam ‘aardnoot’ is dan ook gemakkelijk te verklaren. De pinda groeit namelijk onder de aarde.

Die groei van de pinda, dat vond ik een mooie, symbolische vergelijking met Bolly’s. We zijn namelijk aan het groeien en daar is een goede fundering voor nodig.

Tijdens mijn tijd bij uncle Piet en Otto, die beide werken in de funderingstechniek, heb ik de volgende uitspraak regelmatig gehoord: de beste fundering vind je onder de grond.

Vaak als opvulling gebruikt

Pinda’s worden vaak gezien als opvulling in notenmixen. Je zult regelmatig zien dat de pinda’s overblijven in je schaaltje. Daar zit voor mij de uitdaging, namelijk laten zien dat er toch echt wel iets smaakvols in die pinda zit.

Blijven testen en dan… Resultaat!

Uiteraard is deze notenmix, net als andere varianten, eerst getest door diverse proefpersonen. Het is namelijk altijd spannend voor mij om te kijken wat anderen van de mixen vinden. Ik zou liegen als ik zeg dat dit niet één van de leukste dingen van het vak vind.

Het allerleukste is natuurlijk als je mix werkt en het volgens planning verloopt of zelfs beter.

De gemaakte mix heeft absoluut geen eentonige smaak, sterker nog, deze editie gaat iedereen verbazen. Nergens is een soortgelijke variant te verkrijgen. Ik zag, tijdens de proefsessies, opgetrokken wenkbrauwen, tevreden knikjes en verraste koppies.

Mijn werk is volbracht en de nieuwste mix van Bolly’s is ontstaan.

“Pinda Mania”

Geniet ervan!

Bolly (Harm Pouwer)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

De waardering van bollys.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 28 reviews.
preloader